Social Media Strategie

Social media kan niet meer ontbreken uit jouw marketing pakket. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met social media marketing. Met een goede social media strategie houd je overzicht en visie. Leadbouwers ondersteunt bij het ontwikkelen van een social media strategie.

Social media marketing is een belangrijk en rendementvol onderdeel van online marketing activiteiten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met social media marketing. Met een goede social media strategie houd je overzicht en visie. Leadbouwers ondersteunt bij het ontwikkelen van een social media strategie.

Social media campagne

Social media maakt het mogelijk om op allerlei verschillende manieren te adverteren. Je bent niet gebonden aan één vorm van content binnen jouw social media campagnes. Kies voor een afbeelding, tekstbericht, geluidsfragment of filmpje. Het is belangrijk voor jouw social media campagne dat je weet wat het doel van jouw advertentie is. Op welke manier breng jij jouw boodschap het beste over bij jouw doelgroep?

Social media platformen waarop je op kan adverteren zijn onderandere FacebookLinkedIn, Twitter, Instagram, Youtube en Snapchat. Target op LinkedIn gemakkelijk hele specifieke doelgroepen, verkoop producten met een shopping feed op Instagram en maak gebruik van de immense doelgroep van Facebook.

Social media strategie

Welke boodschap je overbrengt en welk platform je gebruikt hangt af van jouw organisatie, jouw doelen en jouw doelgroep. Een goed resultaat bereiken, vergt een doelgerichte aanpak en strategie. Leadbouwers helpt jou bij het ontwikkelen van de juiste strategie.

Inventariseren

Een goede social media strategie begint bij het verkrijgen van de juiste voorkennis. Dit betekent onderzoek doen. Samen kijken we naar de positionering van jouw bedrijf ten opzichte van de concurrentie. Waar liggen de mogelijkheden? Daarnaast is het van belang dat je in beeld hebt hoe jouw ideale klant eruit ziet voor je een concrete doelgroep kan aanwijzen. Een buyer persona helpt jou hiermee op weg.

Formuleren

Wat zijn jouw doelstellingen? Wat is jouw boodschap en doelgroep? Welk format en platform is het meest geschikt om die doelgroep te bereiken? Op basis van het onderzoek stellen we een uitgebreid social media campagneplan op. Daarin staat duidelijk beschreven hoe de social media marketing uitgevoerd moet worden.

Implementeren

Op basis van dit campagneplan richten we de social media campagnes in. We verzorgen waar nodig de advertentieteksten. Ook bieden we ondersteuning bij het creëren van de juiste pakkende visuals voor de campagne. We voegen meetpixels toe waar nodig, om de effecten van de advertenties duidelijk bij te houden.

Optimaliseren

Na de implementatie richten we ons op social media monitoring. Met social media monitoring houden we jouw bedrijf en jouw advertenties op social media goed in de gaten. Wij geloven in effectief adverteren: kijken naar de prestaties van de advertenties zodat we kunnen bijsturen waar nodig. Zo haal jij het optimale uit jouw social media campagnes.

Geïnteresseerd of meer weten?

Stuur ons een bericht