SEO copywriting

SEO copywriting is het schrijven van teksten voor je website voor (potentiële) klanten én zoekmachines. Voordat je deze tekst kan creëren, is het belangrijk dat je weet met welke woorden mensen informatie zoeken. Met de juiste zoekwoorden schrijf je de juiste SEO content.

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, bestaat voor een groot deel uit het plaatsen van de juiste content op de juiste plek. Google toont relevante zoekresultaten op basis van de zoekvraag van gebruikers. Websites die goed aansluiten bij iemands zoekvraag, komen hoger in de zoekmachines. Het is dan ook logisch dat de juiste zoekwoorden toevoegen op jouw website de basis is voor online succes.

Hier komt SEO copywriting goed aan te pas. Hoe creëer je content die interessant is voor potentiële klanten en geoptimaliseerd is voor zoekmachines? 

SEO content creëren

Google hecht steeds meer waarde aan de gebruikerservaring tijdens het zoeken. De SEO content moet dus aansluiten bij de wensen van jouw websitebezoeker én zoekmachines zoals Google en Bing. Voordat je SEO content kan gaan schrijven, moet je weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt. Wij ondersteunen hierbij door zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Wij doen onderzoek naar welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt en hoe vaak bepaalde woorden gebruikt worden. Aan de hand daarvan maken we een contentplan.

SEO copywriting uitbesteden

Hoe kun je de content van jouw website optimaliseren met SEO copywriting? Het zoekwoord moet op bepaalde plekken voorkomen, zodat Google de SEO content gemakkelijk kan scannen. Daarnaast gaat het bij SEO copywriting steeds meer om het goed formuleren van de informatie voor de (potentiële) klant. Wat wil jouw potentiële klant lezen? Hoe kun je dat het beste verpakken? Ook de structuur van jouw website speelt een steeds grotere rol.

Leadbouwers onderzoekt de juiste zoekwoorden en kijkt naar de structuur van je website. Hoe ziet jouw huidige content eruit? Aan de hand daarvan maken we een SEO strategie. Het uitvoeren van SEO copywriting kun je aan de hand van het zoekwoorden onderzoek zelf uitvoeren of aan ons uitbesteden. Uiteindelijk monitoren we het effect. We kijken naar de positie van jouw website in Google en het verkeer op jouw website. Eventueel wordt de SEO content daarna nog geoptimaliseerd. Zo streven wij naar optimaal resultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden van SEO content en SEO copywriting voor jouw website? 

Geïnteresseerd of meer weten?

Stuur ons een bericht